Mikro- og miniovne

I ethvert hjem burde der være en mikroovn eller en miniovn. Dette er en nemlig en utroligt smart og hurtig måde at tilberede sin mad på. I en mikrobølgeovn kan man let varme rester, varme kakao eller noget helt tredje, mens man i en miniovn kan lave større retter. Hos Damborg sælger vi begge dele.

pr. side

25 varer

Faldende orden

25 varer

Glæden ved mikro- og miniovne

Der er mange fordele ved at have enten en miniovn eller en mikrobølgeovn. Hvis man bor i en lille lejlighed, og ikke ofte laver mad, der kræver en ovn, er en miniovn et godt alternativ. Det er muligt at få en miniovn med kogeplader eller en miniovn med varmluft. På den måde kan den let erstatte en rigtig ovn. Mikroovne er gode, fordi de ikke fylder ret meget, og samtidig er de forholdsvist hurtige at tilberede mad i.

Hvor mange bor i din husstand?

Da hverken en mikrobølgeovn eller en miniovn er særligt store, egner de sig heller ikke til at tilberede store måltider i. Derfor er især en miniovn ideel til personer, der bor alene. Hvis du har en stor familie, er en miniovn umiddelbart for lille til at lave mad til alle i, hvorimod en mikroovn stadigvæk godt kan være god at have.

Forskellen på de to

Selvom de lyder ens, er der en stor forskel miniovne og mikrobølgeovne. En mikroovn bruges primært til at opvarme mad, og er faktisk større end en miniovn, som bruges til at tilberede mad i. Dog er en miniovn med kogeplader som regel større end en mikroovn. I en miniovn med varmluft er det muligt at tilberede retter ligesom i en helt almindelig ovn, denne er blot mindre.

Forskellige indstillinger

En mikrobølgeovn kan mange forskellige ting. Den har for eksempel en masse forskellige effektindstillinger, og den har automatiske tilberedningsfunktioner, en grillfunktion og drejeskive, som hjælper med at dreje maden inde i ovnen. På den måde fordeles varmen jævnt. En miniovn derimod har også både en drejeskive og effektindstillinger, men nogle af dem har også et toptermometer, som kan vise temperaturen på maden, imens den tilberedes. Den har også en timer, så man kan indstille tilberedningstiden.

Damborg til undsætning

Hvis du mangler andre ting til husholdningen, så frygt ej! Hos Damborg har vi en masse andet tilbehør til husholdningen, som for eksempel en damprenser, strygejern og dampjern, så du kan få styr på dit tøj. Du kan også købe en støvsuger til at få styr på gulvet derhjemme eller en vejrstation og regnmåler.

Er mikrobølger farlige?

Nogle mennesker frygter, at de mikrobølger, som udsendes fra mikrobølgeovne, er farlige. Det er de generelt ikke, hvis ovnen bruges rigtigt. Mange undersøgelser har vist, at det ikke er skadeligt. Dette skyldes blandt andet, at mikrobølgerne er lavet til at blive holdt inde i ovnen. Og ovnen er lavet af et materiale, som gør, at de ikke slipper ud.